Rengøring af glasrude i brændeovn med ovnrens

Tilsodet sort glas i brændeovnen mindsker hyggen ved en brændeovn, men værst af alt betyder det at brændeovnens brændsel ikke brænder rigtigt. Man kan undgå rengøring af glasset i brændeovnen ved, at forbygge at brændeovnen soder til. Her er et par punkter, som kan være skyld i at brændeovnen og glasset soder til.

Ovnrens kan findes her

Brænde må maks. have en fugtighed på 18%. En for høj fugtighed vil betyde at brændet ulmer og forbrændingstemperaturen bliver for lav. Dette resulterer i at brændeovnens glas soder til.

Hvis du vil finde ovnrens så kan det gøres på linket der før. Siden hedder Rensning.dk og har alt med rengøringsartikler.

Dårligt træk i brændeovnen kan også være skyld i sod, da forbrændingstemperaturen vil være for lav. Dårligt træk opstår oftest grundet mangel af asketømning, forbrændingsluften er skruet for langt ned, eller fordi skorstenen ikke fungerer som den skal.

ovnrens rengøring

Rengøring af brænde ovnens glasrude med ovnrens

Er det alligevel ikke lykkes dig at holde den sorte sod væk fra brændeovnens glasrude, kan man heldigvis rengøre glasset. Der er flere forskellige forslag til, hvordan man rengøre glasset i en brændeovn. Her kommer et par af forslagene.

Du skal dog først og fremmest have fat i en god ovnrens.

Anvend et stykke køkkenrulle, fugtet i vand og dyppet i aske. Gnid så det tilsodede glas med lidt knofedt og tør så efter med et rent stykke køkkenrulle og vand.

Et andet forslag er at bruge salmiakspiritus på en klud til at tørre glasset af. Det skal dog nævnes. at salmiakspiritus har en yderst stærk lugt, og har en ætsende effekt på hud. Husk derfor altid god udluftning og handsker.

Man kan i byggemarkeder få produkter til rengøring og vedligeholdelse af brændeovn.

Skriv gerne en kommentar hvis du har andre gode forslag til hvordan man rengøre en brændeovns glas.

Related Post