Kviklån – hurtig og nemt boost til en akut presset økonomi

Kommer der en uventet regning eller mangler du lidt, for at få tingene til at hænge sammen inden du får løn? Så er et kviklån måske løsningen for dig.

Det kan ske for selv den bedste, at der opstår et uventet hul i økonomien, der skal dækkes så hurtigt som muligt. Måske drejer det sig om de sidste dage inden næste månedsløn går ind eller måske er det en regning, der skal betales asap. I dag kan du på få minutter ansøge om et lån på nettet uden at skulle redegøre eller stille sikkerhed. Men, hvordan gør du det mest sikkert for dig selv?

Hvordan ansøger du om lån?

Skal du ansøge om et kviklån, foregår det som udgangspunkt på nettet. Du skal udfylde en ansøgning, der fortæller de væsentligste ting omkring lånet:

  1. Hvor meget ønsker du at låne?
  2. Hvor længe skal lånet løbe?
  3. Hvem er du?
  4. Opfylder du de krav der er til en låner?

Du skal kunne identificere dig ved hjælp af et NemID de fleste steder, for at kunne komme i betragtning til et lån. Kan du det, er du allerede godt på vej.

Når du har sendt din ansøgning, vil du oftest få svar i løbet af få minutter eller timer.

Godkender du, vil du i løbet af ganske kort tid kunne se pengene på din konto.

Hvem kan ansøge?

Er du fyldt 18, har du et NemID samt en adresse og bankkonto i Danmark op fylder du de minimumskrav der stilles af de fleste online udbydere af kviklån i dag.

Der kan være få variationer i kravene, for eksempel er flere og flere firmaer begyndt at sætte minimumsalderen for ansøgere op til 21 eller 23 år, for at gøre deres sikkerhed for tilbagebetaling større.

De fleste ønsker heller ikke at låne penge til dig, hvis du er registreret i RKI eller Debitor registeret. Derfor er det som udgangspunkt nødvendigt at få betalt det du er registreret for ud inden du låner mere – det er generelt en god ide, kun at optag et lån ad gangen, for ikke at miste overblikket.

Værd at huske om kviklån

Det er let, hurtigt og tiltrækkende med de mange muligheder for at låne penge på kort tid, men man må ikke glemme, at de skal betales tilbage. Selv om det er en ganske lille del, der ender med at deltage i programmer som Luksusfælden, er det vigtigt, at du ved, hvad du skriver under på inden du godkender et tilbud.

Derfor er det altid en god ide at gøre følgende, inden du trykker godkend:

  1. Lav et grundigt budget, så du har overblik over, hvor meget du har råd til at afdrage hver måned og hvad indflydelse det kommer til at have på din hverdag.
  2. indhent flere forskellige tilbud – gerne 3 – så du kan sammenligne og finde det, der passer bedst til dig.
  3. Tænk dig om og overvej, om det er nødvendigt at låne pengene eller om der er en anden udvej.
  4. Læs tilbuddene rigtig godt igennem og vælg ikke bare det, der ser billigst ud ved første øjekast.

Læs mere på Demenssyd.dk.

Related Post