De unge

“Dansk hjemmeside anbefaler dødsensfarlige eksperimenter med åndedrættet og beskriver, hvordan man gør. Læger og politi er rystede” skriver Urban i artiklen. I artiklen refererer journalist Kåre Quist, professor i intensiv terapi Lars Heslet fra Rigshospitalet: “Den slags er livsfarligt, og de ansvarlige bør kunne straffes, hvis det går galt. Både dem, der står bag sådan en hjemmeside, og dem, der fysisk skaber iltmangel i hjernen hos et andet menneske.”

Vi er på ingen måde uenige i Lars Heslets udtalelse – men finder at sammenkædningen til vores site er fejlagtig. Eftersom ovenstående åbenlyst er et citat af professor Lars Heslet udtalelse til journalist Kåre Quist fremgår det klart og tydeligt, at han udtaler sig på basis af journalistens oplysninger.

 

Journalist Kåre Quist fortsætter artiklen med at referere til hændelser omkring danske teenageres besvimelsesleg på Skanderborg Ungdomsskole, hvor de bliver høje af iltmangel, når de trykker hinanden på brystkassen og halspulsåren. Bl.a. var en 15-årig dreng ved at miste livet. Hvis man læser teksterne på vores hjemmeside, fremgår det tydeligt, at vi advarer om sådanne lege. Vi vil gerne i den forbindelse understrege, at vi har ingen tekster om besvimelseslege ej heller om tryk på brystkasse eller halspulsåre.

 

Børne- og ungelæge Vibeke Manniche fortsætter i den sammenhæng: “Jeg kan kun advare på det kraftigste mod at eksperimentere med disse metoder. De, der står bag, risikerer at blive ansvarlige for dødsfald.”

Kåre Quist har også hentet følgende kommentar hos politiinspektør Kristian Thomsen fra Skander-borg Politi: “Det er forkasteligt og direkte usmageligt, at folkene bag den her hjemmeside lokker andre til at prøve de her dødsensfarlige lege med åndedrættet. Den slags burde de rent ud sagt holde for sig selv.” Endeligt afslutter Kåre Quist sin artikel med følgende: “På opfordring fra adskillige læger der frygter for flere kvælningsulykker blandt unge, har Urban valgt ikke, at offentliggøre adressen på hjemmesiden.”

 

Artiklen søger tilsyneladende en syndebuk for de uheldige hændelser for de unge i Skanderborg, men vores hjemmeside er ikke besøgt af personer fra Skanderborg og omegn. Vi finder derfor ikke, at disse unges lege, har noget at gøre med vores site eller seksualitet. Vores budskab er, at vi ikke kan forhindre, der bliver leget med breath control, men hvis man skal lege med det, bør man læse teksterne på vores hjemmeside og tage advarslerne alvorligt.

Related Post