Få et smukt hus med en sandblæsning

Facaden på et hus kan overtid bliver mere eller mindre medtaget. Er der tale om et murstenshus, så vil der oftest blot være tale om kosmetiske ting. Heldigvis er der råd for hvordan man kommer i bund og får huset til at fremstå som nyt.

Hvad kan man bruge en sandblæsning til?

Der kan være mange gode grunde til at ønske sig en sandblæsning af huset, men hvad kan man egentlig brug det til? Hvis allerede godt ved hvad du skal have lavet, men bare leder efter en uddybende artikel om emnet, så kan du kigge her: https://bedrebyg.dk/sandblaesning/

Afrensning af maling

Alle der har overvejet at male mursten har også stået med tankerne om hvad man dog gør den dag man ikke længere har brug for et malet hus, men hellere vil have de gamle mursten til at stå flot, eller måske overvejer om det er værd at pudse huset op for at det kan fremstå rigtig flot igen.

Her er sandblæsningen en af de bedste og mest anvendelige måder. Det kræver naturligvis god afdækningen, og en håndværker der ved hvordan man håndtere sandblæsningen maskinerne. Hvis det gøres forkert, så kan man ende med at ødelægge mere end man gavner.

Afrensning af puds

Ligesom med afrensning af maling, så kan det omvendt også bruges til afrensning af puds. Det kan være dit hus er pudset op, men at pudsen er gået i stykker så mange steder at du ønsker at få det pudset op på ny. Her kan du inden det hele begynder få sandblæst huset og dermed fjernet alt den gamle puds, og på den måde bliver det klar til en ny omgang puds.

Fjerne alger og andet skidt

Det kan være et stort projekt at vaske huset ned udvendigt, men det kan godt lade sig gøre med kost og spand. Hvis man gerne vil hele vejen, så kan vi dog i stedet for anbefale at vælger en løsning hvor gamle alger og andet skidt fjernet ved en sandblæsning. Det giver huset et rigtig flot finish og vii efterfølgende fremstå som helt nyt.

Uanset hvilken løsning der bruges, så kan man efterfølgende vælge at give huset en omgang alge rens, for på den måde at reducere væksten af algerne, hvilket i fremtiden vil reducere algevæksten. På den måde kan man faktisk holde algerne helt væk. Det er samme metode der bruges for at holde mås og algerne væk fra tagkonstruktioner.

Pas på fugerne

Når man sandblæser et hus, så skal man passe på fugerne, hvis man ikke er forsigtig og fugerne er af ældre dato, så kan man risikere at fugerne bliver kraftigt reduceret i processen. Er man rigtig uheldig, så kan det ende med at man også er nød til at få en omfugning af hele huset

Related Post