Sådan undgår du tørre slimhinder

Rigtig mange danske kvinder kender problemet med, at deres underliv ikke producerer nok fugt, hvilket resulterer i tørre slimhinder. Det kan blandt andet resultere i, at man vil opleve stort ubehag ved samleje, hvilket nemt kan gå ud over parforholdet på længere sigt. Mange er af den opfattelse, at det kun er kvinder i overgangsalderen, der døjer med tørre slimhinder, men det er faktisk et ganske normalt problem blandt rigtig mange kvinder i Danmark. Heldigvis er der gode råd at hente, såfremt man har brug for lidt hjælp udefra til at få bugt med de tørre slimhinder.

 

Glidecreme kan være løsningen

Oplever du, at du har tørre slimhinder, kan vandbaseret glidecreme være løsningen. Rigtig mange mennesker associerer glidecreme med samleje og nydelse, men det har faktisk rigtig mange andre positive funktioner. Det er dog i forbindelse med dette vigtigt at nævne, at du altid bør investere i en uparfumeret glidecreme, som desuden er fri for skadelige stoffer. Dette vil nemlig kunne gøre tørheden meget værre. Glidecreme bør således være en fast bestanddel på badeværelseshylden hos alle danske kvinder, i og med at det kan være lige netop det mirakelmiddel, som du har ledt efter så længe. Du kan læse meget mere om, hvordan du undgår irritation, tørhed og kløe ved brug af glidecreme her på siden.

Undgå tamponer og sov uden trusser

Udover at anvende glidecreme er der også andre gode råd, du kan følge, såfremt du har tørre slimhinder. Først og fremmest er det en god idé at undgå at anvende tamponer, når du har menstruation, da disse har tendens til at udtørre skeden. Herudover bør du gøre det til en vane at sove uden trusser eller i det mindste begynde at gå med bløde bomuldstrusser. Et andet godt råd er, at du altid bør anvende vaskemiddel uden parfume, når du vasker dine trusser, og at du desuden bør undgå skyllemiddel.

 

Øg blodcirkulationen ved hjælp af knibeøvelser

Der er et gammelt husmoderråd, der lyder, at man skal skylle skeden med eddike, såfremt man oplever, at man er tør i det område. Det kan dog bestemt ikke anbefales, og generelt gælder det, at man naturligvis bruger sin sunde fornuft, når det kommer til dette problem. Ydermere bør du undgå at skylle direkte op i skeden, når du går i bad, og herudover bør du heller ikke anvende sæbe i skedeåbningen, når du skal vaske dig selv. Endelig skal det nævnes, at det er en rigtig god idé at begynde med knibeøvelser, da det vil kunne få gang i blodcirkulationen.

Related Post