Er et kviklån noget for mig?

Et kviklån kan være fristende for mange at tage, hvis du har fået en uforudset udgift, ikke har penge nok til drømmerejsen, er smaskforelsket i en nye taske eller noget, der minder om. Det behøver ikke at være farligt at tage et kviklån, så længe du er økonomisk rustet til det. Renterne og afdragene kan være høje, og derfor skal du kunne betale dem, hvis du ikke vil havne i registrer for dårlige betaler som eksempelvis RKI. Her på siden kan du læse om nogle af de overvejelser, som du bør gøre dig, inden du stifter gæld i form af et kviklån. Vi håber, at vi kan hjælpe dig lidt på vej.

 Hvad skal du låne penge til?

 Essentielt er at være helt sikker på, hvad du skal bruge de lånte penge til. Måske er det til din drømmeferie, eller en uforudset udgift. Er det materielle ting, som du bare ikke kan leve uden, så bør du måske overveje, om du ikke kunne spare op i stedet. Ellers kan du sove på det og se, om du er ligeså tiltrukket af det næste dag. Mange optager spontane kviklån, fordi de sidder en sen aftentime og kigger på luksuriøst tøj. Det er farligt, for det kan hurtigt blive en vane. Er det en uforudset udgift, er det en anden sag. Her kan det være det eneste alternativ, med mindre du kan sælge nogle ting eller låne af familie eller venner.

 

Har du økonomi til at betale tilbage?

En anden essentiel ting for at kunne komme godt over et kviklån er, at du kan betale dit lån tilbage. Heldigvis er det let at få overblikket over prisen på et kviklån hos mange af udbyderne. På hjemmesiden står der rigtig meget info, der kan være meget brugbart for dig. Her kan du blandt andet blive oplyst om lånets ÅOP, løbetid og så videre. Når du kender disse oplysninger, kan du lægge et budget, hvor du har dit til rådighedsbeløb, og så kan du jo se, om du har penge nok til at betale af på lånet. Bemærk at det ikke er altid, at du kan se den endelige rente, før du har ansøgt om lånet. Derfor kan det være en fordel at ansøge flere steder, så du kan sammenligne bedre.

Som med alt andet her i livet er det vigtigt, at du er tryg ved din beslutning. Tal eventuelt med venner om familie omkring, at du overvejer at låne nogle penge og hør deres mening. Er du ikke selv tryg ved situationen, skal du ikke gøre det. Så bør du i stedet spare op, hvis du har det bedre med det.

Related Post